Viser karakter. Genopbygger liv.

18-May-2020

Sundhedsmedarbejdernes sande karakter har aldrig været mere tydelig, og det er uendelig motiverende.

 

Man siger, at i modgang viser man sit sande jeg. Og under COVID-19 har vores kunder vist deres store hjerter. På trods af udfordringerne og udmattelsen har de tappert fortsat arbejdet – og de har ikke givet op.

I nogle af de hårdest ramte områder i verden har Strykers Trauma & Extremities-repræsentanter haft et enestående perspektiv. Midt i krisen fortsætter deres arbejde med at støtte disse sundhedshelte. "Vores kunder kæmper med en lang række udfordringer, når de står over for denne nye virkelighed", siger Michael Schena, Stryker-teamleder i New York City. "Samtaler om sygdomstilfælde og -forløb er blevet samtaler om familie og trivsel".

Vores traumerepræsentanter har også fået en anden rolle. Mange repræsentanter er i virtuel kontakt med vores kunder. "For bare en uge siden afholdt jeg et onlinekursus om Zoom for sygeplejepersonalet på to institutioner for at hjælpe dem med at forstå platformen og få den til at fungere for dem og os", siger Donovan Robertson, Stryker-repræsentant i Storbritannien. Denne virtuelle forbindelse er også på vej ind på operationsstuen. Gloria Sottile, Stryker-repræsentant i Italien, fortæller: "Vi undersøger nye værktøjer til virtuel støtte i operationsstuen under operationen".

Da millioner af mennesker har isoleret sig derhjemme, er der også færre, som kommer til skade. Men der opstår stadig nødsituationer, og vores traumerepræsentanter er med på sidelinjen, hvor de oplever sundhedsmedarbejdernes utrættelige indsats. En historie fra Peter Stewart fra vores team i New York City tegner et levende billede. "Her er, hvad der skete, da en operationssygeplejerske gik på halvanden times pause efter en vagt på intensivafdelingen på 4. sal", fortæller Peter. "Han spiste hurtigt. I stedet for at slappe af eller tage en lur hjalp han en kollega med et traumetilfælde, som vi var ved at gøre klar til. Da behandlingen var færdig, gik han tilbage til intensivafdelingen for at tage resten af sin vagt".

Vores repræsentanter beskriver den store selvopofrelse og omsorg som noget, der får dem til at føle både ydmyghed og glæde. Sundhedsmedarbejdernes sande karakter har aldrig været mere tydelig, og det er uendelig motiverende. Dette gælder for sygeplejerskerne, der "hopper" fra patient til patient, men også for ortopædkirurgerne, hvis verden er forandret. "Nogle [kirurger] har fået alle deres planlagte operationer aflyst fra den ene dag til den anden", fortæller Michael Schena. "Andres håb og forventninger om at praktisere bliver sat på pause. Nogle bliver endda selv indlagt som COVID-19-patienter og står over for deres egen personlige kamp med virusset".

På trods af de foruroligende historier og scenarier, især på steder som i New York City, er der tegn på håb. Brian Esernio, salgsrepræsentant og teamleder, har set dem med egne øjne. "Hver dag i fem uger gik jeg på arbejde og så lange køer af mennesker foran hospitalerne, der ventede på at blive testet for virusset", siger han. "Nu er det mere end én uge siden, at jeg har set en kø uden for et hospital. Det ser ud til, at der er flere raske COVID-19-patienter, der bliver udskrevet end nogensinde før".

Sådan noget som COVID-19 er en påmindelse om, at sundhedsvæsenet ikke handler om bygninger og udstyr. Det handler om mennesker. Det handler om sygeplejersker, læger, kirurger og utallige andre, som ikke forventede en pandemi, men som udviste karakter og parathed, da det gjaldt. De er heltene. Og vi er stolte over, at de er vores kunder.