Nødhjælpssenge lanceres globalt: 1000 senge er sendt til Qatar

06-May-2020

Vi vil leve op til vores mission om at gøre sundhedsarbejde endnu bedre end før.


Da Dr. Homer Stryker opfandt vendesengen i 1938, var han nyskabende ved at imødekomme behovene fra omsorgspersoner og patienter via hans førstehåndsindtryk. Han sagde ofte til sine kolleger: »Hvis dine værktøjer ikke virker, så sørg for, at de virker. Hvis du ikke få dem til at virke, så lav nogle, der kan«. I sidste måned gjorde vi netop dette. Ligesom da vi startede det hele, begyndte jeg i dag med en seng.

Da antallet af patienter med coronavirus fortsatte med at stige midt i marts, fik Dean Birkmeier, Direktør for Advanced Operations i Stryker‹s Medical division i USA en fremragende ide: At masseproducere en billig nødhjælpsseng, der omgående kunne imødekomme hospitalers behov. Han udfordrede sine kolleger til at reagere hurtigt, og 120 mennesker svarede på hans opfordring - de arbejdede i døgndrift i syv dage for at udvikle og lancere Strykers nødhjælpsseng til hospitaler i USA.

Men det var kun begyndelsen.

At blive global


Allerede næste dag startede projektet vedrørende CE-mærkede nødhjælpssenge samtidigt i Tyrkiet på Strykers Kayseri fabrik og i Tyskland på Strykers Tuttlingen fabrik. Teamet var klar over, at indsatsen i forhold til COVID-19 krisen ville blive en maraton og ikke en spurt. Lande på forskellige stadier og bølger af virussen var nødt til at være forberedte på, hvad der skete her og nu men også være forberedte på fremtiden.

Projektet fik hurtigt fodfæste som Global Quality and Operations (GQO), Sourcing, Stryker Medical International (SMI) Research and Development (R&&D), drift, kontrol og kvalitet. Teamene på Tuttlingen fabrikken så bort fra deres decentraliserede forretningsenheder, afdelinger titler og geografiske placeringer for at udføre Strykers mission om at arbejde som en samlet enhed og arbejde henimod et fælles mål for at hjælpe kunderne i frontlinjerne.

86 individuelle personer på tværs af seks lande - de fleste havde aldrig mødt hinanden - reducerede en cirka toårig projektperiode til 10 dage - for at levere den CE mærkede nødhjælpsseng.

Alle mand var i gang


Det første trin i processen var at sikre råmaterialerne midt i en global pandemi. Ved at undersøge forsyningskæder i flere lande, opdagede indkøbsteamet, at de to regioner, der laver stålbolte i Europa, lå i Italien og Tyrkiet. Italien var lukket helt ned, så teamene indkøbte materialer fra flere tyrkiske leverandører, som SMI teamene havde dannet et stærkt forhold til gennem årerne.

Dernæst skulle de finde ud af, hvor de skulle montere sengene. En fabriksdirektør og en driftsleder fra Stryker‹s Endoscopy forretningsenhed mødtes for at tilbyde deres fabrik i Tuttlingen i Tyskland.

Imens arbejdede teams i Tyrkiet, Tyskland og Holland indenfor regulativer, kvalitet, forskning og udvikling samt drift sammen med partnere i Kalamazoo i Michigan for at bygge en prototype, teste, repetere og sikre overholdelse af kravene for CE-mærkning, samtidig med at de fremskyndede hvert trin af processen.

Den 10 april, blot 10 dage efter, at projektet startede, kunne den CE-mærkede nødhjælpsseng anvendes i 21 lande. Den billige seng er nu let tilgængelig for at afhjælpe nuværende og fremtidige pandemiske behov: Lige fra hospitaler til visitationsenheder, felthospitaler, intensivafdelinger, skadestuer og midlertidige plejecentre i nogle af de mest sårbare regioner i Europa, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika. Og i sidste uge blev nummer 1000 CE-mærkede nødhjælpsseng sendt fra vores Tuttlingen fabrik i Tyskland for at kunne levere en ordre fra et hospital i Qatar.

»Vi lever i en tid uden sammenligning. I disse tider, er vi nødt til at fokusere på det fundamentale. Fleksibilitet, teamarbejde og tjene vores mission. Sammen med vores kunder arbejder vi på at gøre sundhedsarbejdet bedre. Hospitaler omkring EMEA har udfordringer på kapaciteten. Vi var nødt til at finde en måde, hvorpå vi kunne hjælpe dem og bevise, at vores mission ikke kun var tomme ord. Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde denne tilgængelige seng i de fleste EMEA lande for at hjælpe vores kunder, så de kan fokusere på at redde liv.« Mathieu Badard, vicepræsident, Stryker‹s Medical division, EMEA.

Homer Strykers tradition startede med en seng og et engagement til innovation. I dag er den tradition et eksempel på historien om teams rundt om i verden, der vil forbedre sundhedsarbejdet for vores kunder.

Stryker Medical
3800 E. Centre Avenue
Portage, MI 49002, USA